Friday, May 28, 2010

Gardening in dresses


Tällä hetkellä olen valtavan innostunut suunnilleen sadan vuoden takaisesta pukeutumistyylistä. Olen siis siirtynyt vielä muutaman vuosikymmenen taaksepäin... Pidän eniten 1900-luvun alun muodista siinä vaiheessa, kun tiukoista korseteista luovuttiin, ja linjat muuttuivat pehmeiksi ja vaatteet laskeutuviksi, mutta tyyli ei vielä ollut liian karua ja pelkistettyä. Aivan suorat linjat eivät minun vartalolleni sovi.

Edvardiaanisen ajan isot hatut ovat mahtavia! Sääli, ettei nykyään käytetä juurikaan hienoja hattuja... Tosin se ei estä minua pitämästä hattua aina, kun mahdollista! Käytän sekä vintage-hattuja että omia ja tyttäreni tuunaamia, isoja ja vähän kreisejä hattuja. Tyttären hatuissa on koristeina topattuja kangasleivoksia, neulottuja ötököitä, liskoja jne. Olen miettinyt, voisiko kaamean näköisen, mutta välttämättömän pyöräilykypärän naamioida upeaksi hatuksi...

Puutarhahatun tein ompelemalla vanhaan, leveälieriseen olkihattuun tyttäreni virkkaamia isoja kukkia, ompelemalla hattuun leuan alle solmittavat nauhat ja peittämällä koko komeuden vielä isolla harsolla, hyttysten takia. Vanhan ajan korkeat kaulukset ja pitkät helmat suojelisivat samoin loistavasti hyttysiltä, mistä syystä olenkin ompelemassa itselleni pitkähihaista, korkeakauluksista puutarhapuseroa ja siihen sopivaa pitkää hametta! Olen löytänyt muitakin hassuja, joiden mielestä "gardening in dresses" on ainoa oikea tapa hoitaa puutarhaa... Katsokaapa vaikka tätä: https://www.ahume.co.uk/blog/index.php/digging-the-gardening-glam/!

Ajattelin ommella puutarhakäsineetkin itse; niidenhän ei tarvitse olla yhtä siroja ja istuvia kuin muiden hansikkaiden, ja itse ompelemalla saan vintage-tyyliin sopivat mieluisat värit ja kuviot.