Thursday, April 29, 2010

Tasha Tudor


(Valokuvan copyright Richard Brown.)

Tasha Tudor teki sen, mistä olen haaveillut: hän siirtyi elämään menneisyydessä ja antoi muun maailman jatkaa "kehitystä" hullun lailla. Tasha jopa pukeutui 1800-luvun tapaan ja puki lapsensakin siten, pesi pyykit käsin jne. Olen välillä suunnitellut, että alkaisin kulkea pitkissä mekoissa, esim. Karin Larssonin tyyliin. Ainakin puutarhassa työskentelyä varten pitäisi ehdottomasti olla jotain romanttisempaa kuin vanhat verkkarit. Katselkaapa, millaisia mekkoja Maija Karma on piirtänyt Tingelstiinalle Marjatta Kurenniemen "Onneli ja Anneli"-sarjassa! Siltä puutarhurin pitää mielestäni näyttää! Lastenkirjojen kuvitus (hmm, sattumalta Tasha Tudorkin kuvitti lastenkirjoja...) on muutenkin toisinaan inspiroinut minua: pukeutumistyylini muistuttaa usein Maija Poppasen tyyliä.


Kotiympäristön olisi tietysti oltava sopusoinnussa pukeutumistyylin kanssa, kuten Tashalla. Kotimme on liian moderni - tänne sopivat parhaiten 40 - 60-luvun vaatteet. Kotityöt saavat muuten ihan uutta potkua, kun sonnustaudun aamulla sievään 50-luvun esiliinaan, panen huulipunaa ja korvakorut; tunnen itseni 50-luvun mainosten tehokkaaksi perheenemännäksi!


Vanhanaikaisempaan pukeutumiseen olisi omiaan lapsuudenkotini, joka on rakennettu 20-luvulla, mutta on tyyliltään vielä vanhahtavampi. Vietän siellä lasten kanssa pari - kolme viikkoa kesäisin. Voisi olla hauska idea tehdä siitä paikka, jossa palaisimme aina menneisyyteen; talo houkuttelee ilmapiirillään sellaiseen muutenkin...

No comments: