Tuesday, January 02, 2018

Joulutunnelmaa kodissa

Olen keräillyt jonkin verran vanhoja joulukoristeita ja -liinoja. Joulukuusessa on aviomieheni lapsuudenkodista periytyneet 60 - 70-luvun sähkökynttilät - omassa kodissani käytettiin aina eläviä kynttilöitä, ja jonain päivänä vielä palaamme niihin! Mieheni lapsuudenkodissa oli siihen aikaan myös kauppa, jonka jäljelle jääneestä varastosta löytyi muun muassa kuusenkaramelleja. Kimaltava sininen koristenauha on Weisteen uustuotantoa ja puunukke siskon vuosien takainen tuliainen Pietarista:



Olkipukki tepastelee 60-luvun jouluisella kaitaliinalla:


Tämä joululiina lienee 50-luvulta, kulunut joulutarjotin - kirpputoriostos 80-luvulta - todennäköisesti sitäkin vanhempi, ja 50 - 60-luvun lasilautaselta on mukava napostella talviomenoita ja perinteisiä ranskalaisia marmeladimakeisia:


Jouluumme kuuluvat aina pähkinät ja kuivatut hedelmät; Arabian kannu on pistaasipähkinöiden kuoria varten! Retromuovikorit ovat ihana ja edullinen Huutonet-ostos, ja vahakankainen pöytäliina löytyi kolmella eurolla kirpputorilta.


Vanhat joulukortit ovat yksi heikkouteni... Neuvostoliittolainen uuden vuoden kortti kosmonautteineen on vastustamatonta neuvosto-kitschiä, ja sen alla on roskalaatikosta löytynyt kotimainen kortti 50-luvulta:


Torvensoittajatontun on joku suomalainen saanut sotien jälkeen Amerikan-sukulaiselta:


Juhlimme joulua pitkän kaavan mukaan: "Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi." Mitä siitä, että Nuutin päivä on siirtynyt viikon verran myöhempään - sitä pitempäänhän saamme nauttia joulusta! Viime vuonna joulukuusi taisi olla sisällä peräti helmikuun alkupuolelle saakka, kun viihtyi niin hyvin, että rupesi kasvattamaan kerkkiäkin...

No comments: